dijous, 15 de maig del 2014

6è. CURSET "FEM MÚSICA" 14a. SESSIÓ.

Recital Líric a càrrec d'ÁLVARO HONRUBIA, Baríton
CARME RIUS, piano

ÁLVARO: Un baríton amb molt carisma. Va néixer un vint-i-sis d'agost de l'any 1965 a Barcelona. La seva infantesa va transcorre el barri de la Ribera, presidit per la Basílica de Santa Maria del Mar. Va començar a cantar de molt petit a la coral Xiroia i ja es van manifestar les seves inquietuts musicals que l'han acompanyat sempre. Aviat va passar a la coral Lavínia i d'aquí va fer el salt com a solista, després d'haver parlat amb la soprano Victoria de los Angeles en el recital  al "Palau de la Música" per a la inauguració de l'emissora "Catalunya Música" que li va fer realitzar estudis musicals en ferm.  De l'any 1989 al 1992 va pertànyer a la companyia de sarsuela "Amics de la Sarsuela" de Gràcia i també interpretant a Dagoberto en "La Generala". La companyia va concursar a la ciutat de Petrer on van guanyar el primer premi nacional de Sarsuela. L'any 1990 es decantà per actuar com a solista de música lírica i sacra, sent la seva professora i acompanyant la pianista Maria Canela. Aquesta sra. va ésser fins a la seva mort al 1999 una persona molt important per a la carrera musical, artística i personal d'Álvaro.
Destaquem el seu repertori de música sacra que encara conserva, que li ha permés cantar en diferents actes, liturgics, funerals, etc. molts d'ells a "Santa Maria del Mar". L'any 2000 el van contractar per cantar al funeral del actor Joan Capri a la Catedral de Barcelona.
Ha actuat al "Palau de la Música" fent òpera i sasuela, ha participat al festival Ribermúsica, a l'Escola Bresol del Nen Jesús... És solista del grup d'havaneres "Mar Endins" dirigit pel Mestre Salses.
Ara fa uns anys col·labora amb nosaltres en "FEM MÚSICA" amb música lírica.

CARME: Un prodigi de senzillesa. La seva maestria i la seva musicologia, la seva cultura i el seu saber estar. És una gran pianista a part d'una gran persona i amiga. És professional de piano i va acabar la carrera molt joveneta amb notes excel·lents. Ha treballat amb la Sra. Llates, Liliana Maffiote, com a pianista acompanyant de cantants, instruments, mestra de "Música de Cambra" i a "Ars Nova" va treballar molts anys amb la prestigiosa pianista internacional Maria Canals, fundadora del concurs que porta el seu nom. Carme va ésser la seva ma dreta i cap d'estudis.

Dimarts dia 13 de maig, Carme i Alvaro portaven un programa molt bonic:
Matinata de Leoncavallo, Serenata (Molinos de viento) de Pablo Luna, Solamente una vez de A. Lara, Pel teu amor- J. Ribas, (El Cantar del Arriero- Diaz Gil, "Dile Viento"- Margot Fuster, Romança (Cançó d'amor i de guerra)- Manuel Valls, ¡Ay mi Morena¡-Torroba, Non Piandrai- Mozart, Ave Maria de Schubert i "A la plaça hi ha sardanes" que vam acabar cantant-la tots amb molta emoció de les senyores.
Tota la gent va sortir satisfeta perquè s'ho van passar molt bé.

GRÀCIES.

1 comentari:

  1. Què bé entra de nou al teu blog!
    Cada vegada està més bonic i més ple de coses interessants.

    ResponElimina